Categorie:Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Uit GeneaWiki Familiekunde Brussel
Versie door Patrick Vanhoucke (Overleg | bijdragen) op 29 aug 2012 om 00:16

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Brussel is groot! Dat is geen grootheidswaan, maar een genealogische realiteit. Er is natuurlijk de hoofdstad Brussel zelf (de vijfhoek) maar daarnaast zijn er ook de achttien andere gemeenten die deel uitmaken van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zowel eigen inwoners als verre buitenlanders hebben er vaak moeite mee.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is op bestuurlijk gebied een afzonderlijke entiteit naast Vlaanderen en Wallonië. Binnen het Gewest zijn er 19 gemeenten die elk over een eigen bestuur en archief beschikken. Het is dus van groot belang om bij genealogisch onderzoek de juiste gemeente te achterhalen alvorens op pad te gaan.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Voor elke gemeente werd min of meer dezelfde soort informatie verzameld. Ook wordt telkens verwezen naar het Rijksarchief waar de microfilms van de betrokken gemeente ter beschikking zijn. Andere (archief)instellingen dan het Rijksarchief worden genoemd bij de gemeente waar ze aan verbonden zijn, of hebben een eigen pagina.

De namen van de gemeenten zijn zowel in het Nederlands als in het Frans vermeld. Klikt u een Franstalige benaming aan, dan wordt u automatisch doorverwezen naar de pagina met de Nederlandstalige benaming.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Familiekunde Brussel
Hulpmiddelen