GeneaWiki:Info

Uit GeneaWiki Familiekunde Brussel
Versie door Patrick Vanhoucke (Overleg | bijdragen) op 17 aug 2012 om 00:14

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Deze GeneaWiki is een genealogisch project van Familiekunde Brussel vzw, voor én door genealogen met belangstelling voor de 19 gemeenten van het huidige Brusselse hoofdstedelijke gewest en het vroegere hertogdom Brabant.

Het wiki-concept van deze website vervangt en actualiseert de papieren Genealogische archiefgids voor het Brusselse hoofdstedelijke gewest die Familiekunde Brussel in 2007 met de financiële steun van de Erfgoedcel Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) heeft uitgegeven. Aan de archiefgids van 2007 hebben meegewerkt: Nadine Asseau, Daniel Bex, Christian Boone, Pierre Debecker, Rik Degraef, Paul Lievens (redactie); Jan Caluwaerts (genealogische weetjes); Patrick Vanhoucke (eindredactie). Daniel Bex schreef de Inleiding, algemeen rijksarchivaris Karel Velle schreef het Woord vooraf.

Als gebruiker van deze wiki kunt u niet alleen artikels lezen, maar ze ook aanvullen of zelf schrijven. Om artikels te bewerken of te schrijven, moet u aangemeld zijn. Uw inbreng wordt onmiddellijk zichtbaar en andere gebruikers kunnen deze bekijken en op hun beurt aanvullen of verbeteren.

Over Familiekunde Brussel

Familiekunde Brussel is een zelfstandige vzw en een afdeling van Familiekunde Vlaanderen. Ons werkgebied strekt zich uit over het hele Brusselse hoofdstedelijke gewest (de zogenaamde 19 gemeenten). Advies, opleiding, overleg, uitwisseling van ervaring, ontmoeting en samenwerking op het vlak van familiekunde en verwante wetenschappen staan daarbij centraal.

Familiekunde Brussel houdt zich bezig met:

  • het organiseren van activiteiten in verband met genealogie en heraldiek binnen het Brusselse hoofdstedelijke gewest;
  • het bevorderen van het familieonderzoek, het geven van opleidingen en het aanmoedigen tot het samenstellen van een familiegeschiedenis;
  • het adviseren van de leden bij hun persoonlijk familieonderzoek;
  • het bijdragen tot het bewaren en het veiligstellen van familiearchief en historische documenten;
  • het verlenen van ondersteuning, advies en begeleiding aan erkende socio-culturele en educatieve organisaties.

Meer nieuws en informatie over onze activiteiten leest u op de website van Familiekunde Brussel.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Familiekunde Brussel
Hulpmiddelen